Sundays

W. 22

HEJ!
Jag har haft så mycket att göra så att filma och fota har inte hunnits med. Men tänkte istället dela 10 bra serier jag sett i år. Eller egentligen är det 9 serier jag sett i år och en som fick komma med som bonus. Om det blir en blöt svensk sommar tänkte jag.

download (4).jpeg

📺Chernobyl 📺

Välgjord HBO short series gjord av Johan Renck. Dramatisering av Chernobyl katastrofen och närmaste åren efter explosionen. Ett filmatisk mästerverk får man ändå säga.

download (1).png

📺 What we do in the shadows 📺

Självklart älskar jag fortsättningen på min favoritfilm med samma namn. Det är som en dokumentärserie där man får följa ett gäng vampyrer i State Island. Sandra Beijer sa det bra, det är som ett vampyr-The Office. Allt är absurt och fantastiskt.

download (5).jpeg

📺 Dead to me 📺

Var skeptisk till denna serie men gav den ändå en chans. Christina appelgate’s karaktär, vad hon nu heter, man har blivit dödad i en hit and run. Hon försöker navigera genom sorgen och träffar på ett sorgmöte en ny vän som också genomgått sorg. Sen blire tokigare och tokigare. Mörk, rå humor och mystik.

download.png

📺 After Life 📺

SINNESSJUKT BRA! Sorglig, rolig, ärlig, vacker, relatable, djup. Ricky Gervais har aldrig gjort någonting bättre än detta, och då har han ändå gjort brittiska The Office. Hans karaktär har mist sin fru och han försöker förstå varför han ska fortsätta leva.

download (2).jpeg

📺 Shrill 📺

Bästa serien jag sett i år. Fenomenala Aidy Bryant spelar Annie Easton, journalist som aldrig får riktiga chanser pga att hon är tjock. Serien är så otroligt fint gjord, visar fina kvinnliga vänskaper och sätter fettfobi i fokus och hur vårt samhälle behandlar och ser på folk som inte har normkropp. Helt jävla fantastisk. Sett avsnitt 4 ca 17000 gånger.

download (6).jpeg

📺 Broadchurch 📺

Mord! Engelska kusten! Olivia Colman! Allt en vill ha.

download (1).jpeg

📺 The good fight 📺

Följer advokater på en lawfirm. Tar upp viktigs och komplexa ämnen runt sexism, rasism, trump, valfusk, amerikanska rättssamhället osv osv. Se och förundras.

download (3).jpeg

📺 Veep 📺

Sista säsongen av Veep kom för någon månad sedan och låt oss säga såhär, serien avslutades med ett BANG. Så otroligt bra, rolig, smart och absurd. Man gillar inte end enda karaktär men ändå kan man inte sluta kolla. Handlar om Selena Meyer som kämpar för att bli USA’s nästa president.

📺 Broad city 📺

Ännu en serie som avslutats, säsong 4 var deras sista. Abby och Alana lever galet liv i NY. Magiskt manus och varje gång jag ser det så går mitt hjärta sönder av saknad till New York.

📺 Please like me 📺

Såg inte denna detta år men jag fick panik och lösa till den iallafall för den är helt otroligt bra. Rolig, snäll, relaterar, fin, fantastiskt soundtrack och gulliga skådisar. Skulle säga att om du gillar Lovesick (som alla med en hjärna gör) så gillar då please like me.

Happy watching!
Puss!